С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,924

Благотворителен великденски базар

Закупуване на музикални инструменти е каузата, която обедини родители, учители и ученици от СУ „Сава Доброплодни“ – Шумен в благотворителен базар. Инициативата се организира от училищното настоятелство, съвместно с училищната общност за поредна година в навечерието на великденските празници, съобщиха от училището. В двора на школото бяха подредени щандове, на които можеше да се видят ръчно изработени сувенири, домашни сладки и вкусни лакомства. Събитието бе съпроводено с богата музикална програма, в която българските хора се редуваха с поп изпълнения на малките таланти и латино танци.

„Празникът е очакван и желан от нашата общност и тук искам да благодаря на училищното настоятелство при СУ „Сава Доброплодни“ с председател Зорница Велева, че ни подкрепя и винаги е съпричастно с нашите проблеми. Няма как да не изразя и благодарност към родителите, колегите и най-вече учениците, защото без техния труд, няма как да се случат нещата. Всички те приемат много отговорно участието си, а тази година събраните средства надхвърлиха очакванията ни – близо 10 000 лева. Към тях ще добавим и от бюджета на училището, за да закупим няколко инструмента, които да се ползват от нашите ученици в кабинетите по музика.“, коментира директорът на училището Албена Иванова.

Великденският базар бе съпътстван и от спортен празник, който започна с благотворителен мач по повод откриване на реновираното игрище за мини футбол на стойност 160 000 лв, Основна част от средствата са осигурени от Министерство на образованието с дофинансиране от бюджета на училището. Игрището е с изкуствена настилка и ще се охранява с камери. Изградена е нова ограда, поставено е осветление и са облагородени площите около него.

Най-атрактивни бяха щафетните игри, които преминаха в оспорвана надпревара между ученици и техните родители. Накрая за всички бяха предвидени награди, осигурени от училищното настоятелство, спонсори и приятели на училищната общност.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *