Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 940

Благодарност за дарителите

„Благодаря на всички дарители, на всички, които с големи или с по-малки суми подкрепихте община Шумен. Благодаря и на тези, които предпочетоха да останат анонимни в дарителския си жест. Благодарение на вас със закупената техника, бяха спасени човешки животи, бяха спечелени медали и купи, изградени детски площадки“, така кметът Любомир Христов поздрави участниците в тазгодишната церемония за Деня на дарителя, която се състоя в хотел Шумен.

Представители на близо 60 фирми, сдружения и граждани са помогнали да се реализират значими обществени каузи в Шумен през 2019-а година. Кметът Любомир Христов подчерта, че в годините се забелязват едни и същи имена на дарители, появяват се и нови спомоществователи. За дългогодишните дарители този жест се е превърнал в кауза, каза Христов и връчи сертификати с плакети за дарителство на участниците в традиционната среща.

Началникът на неонатологичното отделение в шуменската болница д-р Лидия Куздова благодари на дарителите, с чиито средства беше закупена нова модерна високотехнологична апаратура. Всеки детски живот е ценен и благодарение на дарителите ще продължим борбата за най-малките пациенти, каза д-р Куздова.

В навечерието на 6 декември Шумен за поредна година почете своите дарители. Традицията се свързва с името на големия благодетел и дарител Нанчо Попович, който завещава средства за построяване на Девическото училище в родния си град и за стипендии на талантливи ученици.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *