С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,523

БКС обновява автопарка си

Общинското предприятие БКС във Върбица получи вчера нов автомобил Reno за нуждите на социалната кухня, която вече няколко години приготвя топъл обяд за близо 1400 социално слаби, болни, възрастни и хора в неравностойно положение. Автомобилът е закупен с финансовата подкрепа на Фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика, които осигуриха по договор с общината 32 400 лв., а Община Върбица участва със собствено финансиране в размер на 3600 лева, съобщават от пресцентъра на общината..

Това е поредната реализирана идея на кмета инж. Мердин Байрям, който преди няколко години създаде общинско БКС с идеята приходите да остават в местния бюджет, а кметското ръководство да има контрол върху дейностите и правилното разходване средства, както и върху определянето на такса смет.

Днес предприятието вече е набрало инерция и приносът му за общината е значителен. Идеята на върбишкия градоначалник е автопаркът на общинското БКС постепенно да бъде обновен изцяло. В състава му вече функционират чисто нови комбиниран багер, верижен мини багер, ученически автобус и друга обслужваща техника.

Предстои Община Върбица да раздаде на всяко домакинство нови пластмасови кошове за отпадъци с колелца, за които ще се носи персонална отговорност. Това ще се случи веднага след като бъде пуснат в действие закупеният нов автомобил – сметосъбирач, а очакванията са да се повиши отговорността на жителите и да се подобри коренно чистотата в населеното място.

Кметът се надява да има кандидати по обявената обществена поръчка за доставката на 3 броя нови големи пътнически микробуси, които да затворят цикъла на “одисеята” за междуселищното придвижване на жителите на общината. Сградата на общинската Автогара вече е изцяло реконструирана, пред завършване е и паркингът със сектори за направленията на движение, уточняват от пресцентъра на община Върбица.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *