Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 813

Билет за двама

Билет за двама е специалното предложение на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ в Шумен за Нощта на театрите, която тази година ще бъде на 16-и ноември. За празничния ден са подготвени много изненади, настроение и театрална атмосфера, съобщават от пресцентъра на Мелпомена.

Срещата с най-малките приятели на театралното изкуство е  от11.00 ч. в зала “Патиланчо” с  г-жа Тюки и любопитната Люси от спектакъла „Нови книжки сладкодумки“ от Панайот Цанев. Забавлявайки се чрез образователната игра, децата ще подреждат танграми, картинни пъзели, ще рисуват с букви.

От 19.00 ч. предложението за възрастни е спектакълът „Кафето Ви, г-н министър“ от Хореа Гарбеа с участието на Никола Шопов /гост/, Янислава Линкова, Александра Михайлова, Кристина Константинова, Димитър Мартинов, Валентин Ченков. Представлението е в камерна зала.

Тази година кампанията е с послание „Ти променяш играта. Играта променя теб“ и е вдъхновено от взимната промяна, която се случва на зрителите  и на изкуството. Над 1500 творци от различни театрални стилове стават част от европейската платформа в България и ще представят своите продукции в над 90 локации в 18 града. Форматът на Нощ на театрите няма аналог в България. Освен смяната на Времето и експеримента с Пространството, Нощта случва стотици интересни съдържания, присъединява разнообразни локации, развива програма от сутринта до полунощ, дава възможност за изява на институционален и алтернативен театър, привлича зрители и участници от различни възрасти. Всичко това прави Нощ на театрите една от най-мащабните и силни театрални инициативи в България.

През 2019 г. Нощта на театрите ще се проведе едновременно в 11 европейски държави. Зад идеята на платформата стои Елеонора Роси от Франция. В тази Нощ Театърът се превръща в основна тема и събира по едно и също време всички, които го обичат. Освен спектакли в театрите и на алтернативни места се случат множество срещи, дискусии, изложби, концерти, разходки зад кулисите, контакти и нови възможности за сближаване на театъра с неговата публика.  Международен партньор на инициативата е Асоциация „Европейска нощ на театъра”.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *