С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,523

Бизнес без граници

Венцислав Венков

Венцислав Венков

Изпълнителен директор на Североизточната българо-турска търговско-индустриална камара (СИБТТИК) е новата слубжа на журналиста Венцислав Венков. Бившият кореспондент на в. “24 часа” и автор на тв предаването “Тип-топ” е бил избран за поста от управителния съвет на камарата преди два дни.

Задачата му е да помага на бизнеса отсам и отвъд южната ни граница. За целта Венков ще използва контактите си, натрупани от годините в журналистиката, а също и админстративните похвати, усвоени от времето, когато беше областен управител на Шуменска област. Камарата впрочем беше основана по негово време като губернатор.

А за който пита знае ли Венков турски, отговорът е: с малко английски и малко турски лесно можем да се разберем.

Основната задача на изпълнителния директор на СИБТТИК е да търси потенциални инвеститори с интерес и желание да правят бизнес и да разкриват работни места в нашия район, каквито според него не липсвали, но трябвало да им се помага.

“Големият проблем на Североизточна България е липсата на работни места. По време на избори това се повтаря като мантра от всички политици, но никой от тях не казва как конкретно ще го направи. Политиците бещават благоприятни условия за инвестиции, но до тогава бизнесмените трябва да получат информация за възможностите за инвестиции в България и после да му създаваме условия и да го водим в бюрократичната джунгла”, коментира Венков.

Той припомни, че като областен управител е събирал информация от кметовете за свободни сгради и терени, които с малки вложения могат да се ползват за развитие на бизнес. Оказало се, че подобни места има много и трябва информацията да се предоставя на хората, които се интересуват. “За жалост стратегически инвеститори като “Алкомет” и “Шишеджам” засега няма, но интересът на турските бизнесмени за инвестиции в област Шумен трябва непрекъснато да се подхранва”, каза Венков.

Коментари

  • Emen Etem юни 19, 2015 в 12:05 pm

    Продаде се на турците дано да си е струвала цената.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *