Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 499

Без специална болница

На територията на област Шумен няма възможност да бъде приложена реорганизация на лечебни заведения, които да бъдат ангажирани с лечение на пациенти с COVID – 19 и такива, които ще изпълняват медицински дейности само за незаразени с коронавирусна инфекция пациенти. Това становище се изразява в писмо на областния управител проф. Стефан Желев до министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по повод искане от МЗ, свързано с определянето на лечебни заведения за болнична помощ, които да ангажират пълния си леглови капацитет и ресурси за лечение на пациенти, заразени с короновирусна инфекция, а за лечението на пациенти, които не са заразени, да се определят отделни лечебни заведения, т.нар. „чисти болници”, съобщават от пресцентъра на Областната администрация.

Към 19.10.2020 г. РЗОК-Шумен има действащи договори с общо 4 лечебни заведения, оказващи болнична медицинска помощ, както следва: ”МБАЛ – Шумен“ АД, ”МБАЛ Велики Преслав” ЕООД, ”КОЦ-Шумен”ЕООД, ”СБАЛК Мадара” ЕАД.

”МБАЛ – Шумен“ АД е единственото лечебно заведение в област Шумен с действащ спешен портал, който обслужва всички пациенти от филиалите на ЦСМП Шумен, насочените от други лечебни заведения и спешни пациенти, потърсили сами лекарска помощ.

Анализът на Регионалната здравна инспекция в Шумен показва, че спецификата на здравната мрежа в област Шумен не позволява определянето на конкретни лечебни заведения, които ще изпълняват медицински дейности само за заразени или незаразени с коронавирусна инфекция пациенти.

Към момента пациенти с COVID-19 се приемат в „МБАЛ-Шумен“ АД, ”КОЦ-Шумен”ЕООД, „СБАЛК-Мадара“ / само техни пациенти с кардиологични проблеми/, уточняват от пресцентъра на областта.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *