С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

Без промяна

Цените на таксиметровите услуги на територията на община Шумен и тази година ще останат  без промяна. Това реши днес на свое заседание постоянната комисия по бюджет и финанси с председател Виолета Неделчева. Минималната  цена  за дневна тарифа остава 0,40 лв. за километър, а нощната – 0,60 лв. Максималната цена за превоз на километър по дневна тарифа ще бъде 1,20 лв., а по нощната – 1,50 лв. Предложенията ще бъдат обсъждани на сесията в четвъртък.

Ще припомним, че на сесията ще бъде гласувана и друга точка, която регламентира броя на таксиметровите стоянки. Ако сесията приеме, ще бъде ситуирана още една – на южното платно на бул. „Ген. Драгомиров“, северозападно от кръстовището с улица „Самара“. Там ще могат да паркират 10 таксита.

Бюджетната комисия обсъди без възражения промените в наредбата за местните такси и цени на услугите, които  регламентират цените в Регионалния исторически музей, на „Общински жилища и имоти“, на ОП „Туризъм, публични прояви и атракции“ и др. Данаил Данчев помоли администрацията да изготви подобни ценови ставки и за детските градини – школи, кръжоци и др., за които да бъде въведен таван на услугата.

Бюджетната комисия прие за сведение Стратегията за развитие на образователната система, годишния отчет за работата на омбудсмана, както и доклада за изпълнение решенията на Общинския съвет. Комисията даде съгласие и за внасяне на членски  внос в Националната асоциация на председателите на Общинските съвети в размер на 1230 лв.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *