Искате ли да има предсрочни парламентарни избори?

or

гласували: 47

#Без отпадъци

Днес от 18,30 ч. в Младежки дом – Шумен ще бъде открита пътуваща изложба посветена на живота с по-малко отпадъци. Визуалният разказ #БезОтпадъци гостува в Шумен и ще провокира гражданите с темата за общата ни отговорност да живеем в чисти и красиви градове. Изложбата е част от дългосрочната програма на „БГ Бъди активен“ – „_Място България”, целяща да фокусира вниманието на обществото върху нуждата от промяна на публичните пространства в малки и големи населени места чрез активизиране на местните общности, използвайки подхода на т.нар. placemaking, съобщават организаторите.

Паната са плод на съвместната работа на сдружение „БГ Бъди активен“ с дизайнерите от графично студио ПУНКТ. Общо 16 са визиите, които по интересен начин насочват вниманието на обществото върху намаляването на отпадъците, рециклирането, грижата за общите пространства и устойчивия начин на живот и ги мотивира да следват този модел в ежедневието си.

Изложбените табла съдържат интересна образователна информация за това кои продукти могат да се рециклират и кои не, както и идеи как да живеем в по-чисти и по-красиви места. Наситени с много цвят, динамика и експресивност, красивите модули ще помогнат на гражданите да научат и черната статистика за отпадъците или „Мръсните истини за боклука“. Историята е разказана така, че да увлече деца и възрастни, редувайки образи и текст. Разбира се, съдържанието включва и #ДобриятПример на инициативата „Аз, Ти, Пловдив!“ от 2019-та, който да послужи за вдъхновение и да привлече повече съмишленици към каузата #БезОтпадъци.

В Шумен тя ще бъде разположена във фоайето на Младежки дом –Шумен от 19.10 до 25.10.2020г. Местeн партньор в проекта e фондация “Подобри”.

За Място България

През 2020 г. дейностите на “_Място България” обхващат шест града чрез инициативата „Партньорство за красива и чиста България“ – Пловдив, Варна, Шумен, Добрич и Силистра. Сред планираните дейности са обучения за организиране на събития без отпадъци, съвместни инициативи с жителите и местните власти за облагородяване на публични пространства и активизиране на местните общности, почистване на градски зони и зони край водни басейни, както и обучения на доброволци, работилници за рециклиране и др. Проектът цели и да се създаде конструктивен диалог между граждански организации, местни власти и компании в името на дългосрочно партньорство за създаване и поддържане на красиви, удобни и чисти публични зони.

Инициативата се осъществява с подкрепата на Фондация Кока-Кола.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *