С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,705

Без “Общински пазари”

2103b

Пазарът и зарзаватът си остават, някой да не се запритесни, само фирмата закриват.

Търговското дружество “Общински пазари” се прекратява и закрива. “Паркинги и гаражи” се превръща в “Строителство и благоустройство”. “Обреден дом” става “Паркове и обредна дейност”. ОЖИ си остава, но поема и пазарската дейност. Създава се общинско бекасè.

Това са плановете за преструктуриране на общинските предприятия на новата кметска администрация и ще се обсъждат на следващата сесия на Общинския съвет на 31 март.

Предложенията бяха представени днес на членовете на Консултативния съвет и до сесията ще се обсъждат в постоянните комисии.

“Общински жилища и имоти”, по-известно като ОЖИ, си запазва името и абревиатурата, но ще поеме управлението и търговската експлоатация на паркингите, ще се грижи и паркирането и скобите. На ОЖИ се вменява и отдаването под наем на покрити и открити търговски площи – това, с което се занимава досега “Общински пазари”. Спортните имоти остават в дейността на ОЖИ.

Новото “Строителство и благоустройство”, което заменя “паркингите”, ще се занимава със строително-монтажни работи, благоустройство, поддържане и ремонт на общински жилищни и нежилищни имоти, улици, тротоари, паркинги, пътна маркировка и знаци.

Към новото предприятие “Паркове и обредна дейност” минават всички дейности по озеленяване и поддържане на зелените площи, тревните площи на стадиона и спортните съоръжения, алеите на парковте, детски площадки, фонтани, чешмички и поливни системи, почистване на деретата на реките, поддържане на гробищните паркове, канавките на общинската пътна мрежа и др.

На сесията на 31 март съветниците ще умуват и върху създаването на чисто новото предприятие “Чистота”, което трябва да поеме дейността на “Титан БКС”. Записано е персоналът му да е от 142 души и да се базира в поделението Пети полк. Администрацията му ще се помещава на 3 етаж на ул. “Адам Мицкевич” 1.

Предприятието ще отговаря за сметосъбирането, сметоизвозването, зимното почистване, експлоатацията и поддържането на Регионалното депо за неопасни отпадъци в Дивдядово. За покупка на сметовози и казани за смет са предвидени на първи етап 1,5 млн. лв. Дейностите както досеаг ще се финансират от таксата смет.

Знае се, че концесионният договор на общината с “Титан БКС” изтича на 23-и юли тази година и нов не се предвижда. Работата трабва да се поеме от новото общинско бекасе.

Коментари

  • о боже март 21, 2016 в 8:38 pm

    ПЪЛНА ГЛУПОСТ “Записано е персоналът му да е от 142 души и да се базира в поделението Пети полк.”… докарайте боклучарките барабар с боклука – ще бъде чудесна гледка и страхотен аромат на входа на умрелия ни град …. и до боклука да не забравите новата спортна зала с басейн и хотелска или жилищна част имотите ще се продават като топъл хляб….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *