Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 465

Без вода 24 часа

Без вода от 8:00 ч. на 20.10.2021 г. до 8:00 ч. на 21.10.2021 г. Ще останат гр. Шумен и селата Панайот Волов, Белокопитово, Дибич и кв. Макак, предупреждават от ВиК Шумен. Причината са планови ремонти по трасето на довеждащия водопровод от яз. Тича до Шумен като част от подготовката за зимния сезон.

. „Планирали сме да завършим всички дейности в рамките на обявените 24 часа и сме организирали 10 екипа от всички райони и механизация за тази цел. В случай на непредвидени обстоятелства, ще уведомим допълнително“, каза Стоян Владимиров, гл. инженер на ВиК – Шумен.

В ранните часове на деня, на 20.20.1021 г ВиК – Шумен ще стартира изпълнението на серия от значими планови ремонти по довеждащия водопровод на яз. Тича, от помпена станция 1300, в участъка от разпределителна шахта Преслав до помпена станция 1300.

Успоредно с това, ще се извършват основни ремонтни дейности по напорен водопровод 13000 от помпена станция 1300 до напорен водоем 13000 и ще се изпълнява подмяна на част от водопровода от напорен водопровод 13000 до помпена станция „Трети подем“.

Нов спирателен кран ще бъде монтиран на помпена станция „ Летището“ и ще бъде подменен кран DN 400 на „Пети подем“.

За изпълнение на планираните ремонтни работи ще бъдат извършени следните дейности: спиране на водата, което ще започне в ранните часове на 20.10.2021 г и източване на водопроводната мрежа; изкопни работи и разкриване на водопроводите; заваряване на планки, подмяна на дефектирали участъци и елементи, монтиране на нови спирателни кранове и други присъщи дейности. След приключване на техническата част, ще започе бавно постепенно пълнене и обезвъздушаване на довеждащия водопровод, което ще се извършва при непрекъснато наблюдение и контрол за осигуряване на нормалното му функциониране. Следва поетапно пускане на пречиствателната станция 1300, първоначално с едната помпа, до вливане в напорен водоем 13000. След като се установи, че системата функционира правилно и се напълни напорният водопровод, се включва и втората помпа. Същите процедури в същата последователност се изпълняват съответно и за градската водопроводна мрежа, за помпени станции „ Трети подем“, „Средна зона“ и „Мадарски конник“.

Когато бъдат достигнати параметрите за нормално функциониране на водопроводната мрежа на града, се пристъпва към засипване на изкопите. По план пълненето на водопроводите трябва да започне в ранните часове на 21.10.2021 г.

Предстои ни да изпълним поредица от много сложни и в голям обем специализирани дейности в рамките на ограничен период от време, което прави нашата задача изключително трудна и исисква максимална мобилизация,“ добави инж. Владимиров, цитиран от пресцентъра на ВиК.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *