Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 819

Без вода до 36 часа

Планираното поетапно спиране на водата заради ремонти по довеждащия водопровод от яз. „Тича“ ще започне за Шумен от 00,00 ч. на 17 януари, петък, а за Търговище и Велики Преслав – с 4 часа по-късно. Това бе уточнено на днешното съвещание между областните управители и кметовете на Търговище и Шумен и представители на ВиК в двата града.

В 7 ч. сутринта в петък в Шумен и селата Белокопитово, П. Волов, Дибич и източната част на кв. Дивдядово вече няма да имат вода и ще има поле за работа на екипите на ВиК. Към 8 ч. сутринта ще спре водата и в Търговище и В. Преслав.

Според ВиК Търговище възстановяването на водоподаването за Търговище и Велики Преслав ще започне същия ден около 16 ч. след отстраняването на три аварии в техния район.

Според шуменското ВиК при най-оптимистичния вариант водоподаването ще започне на 18 януари, събота, в 16 ч. Последни ще получат вода посочените три села. Очаква се в неделя по обед вече водоподаването да е възстановено.

Общо 20 аварии ще отстраняват екипите на двете водни дружества. Най-тежка е аварията около Хан Крум, която е на дълбочина 5,5 м. За там е подсигурен багер, влекач, 2 самосвала, ще се наложи и отцепване на района, за да няма произшествия, ще се ремонтират отточни шахти, ще се подменят кранове в подстанция 1300, както и подмяна на полиетиленова тръба ф800, където ще се включи и екип от Бургас. Едновременно с това ще се отстраняват и две аварии в градската мрежа – на два крана в района на КТА Мадара – първи портал и на ул. „Дебър“. Първо ще се подходи към ремонта на големите аварии, а след това на по-малките, заявиха специалистите. По всички аварии работата ще върви паралелно, осигурена е механизация и техника, която вече е разставена по места, доставени са и необходимите материали.

От Търговище обещават на сайта на ВиК и на общината да се качва своевременно информация за улеснение на гражданите. Подобно обещание дадоха и от ВиК Шумен.

За понеделник в 10 ч. в зала 203 на Община Шумен бе насрочена нова среща в същия състав, за да се отчетат и обобщят резултатите от мащабната акция по ремонта на довеждащия водопровод.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *