С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

Безработицата падна на 37%

Подаръци за децата на Община Никола Козлево.

Безработицата в Община Никола Козлево падна от 69% на 37 %, отчита в края на годината кметът Ешреф Реджеб. Според него постигнатото е свързано с ежедневната работа на кметското ръководство да търси начини за създаване на работни места в общината и да намалява процентът на безработица в района.

Тези усилия доведоха до реализацията и стартирането на нови общински предприятия, които наемат предимно местни хора на работа. От години никой не идва в селото, няма приходящи, няма работещи фирми, което ни накара да създадем няколко нови предприятия, казва Ешреф Реджеб. Вече функционира общинско предприятие „Екосистема“ ЕООД, което е поело изцяло текущите ремонти по строителството в общинските обекти.

Със собствени средства бяха изградени водопроводи в Хърсово, Никола Козлево и Ружица.

Създадено и социално предприятие. , което кандидатства с проект пред МТСП и получи финансиране за откриване и функциониране на социална трапезария. Трапезарията ще заработи в първите дни на новата година и ще обслужва 400 социално слаби жители  от цялата община, каза Ешреф Реджеб. Към обслужващия персонал на предприятието са назначени 17 души, има група и за озеленяване, където ще работят друг 18.

Успешно работи и общинското предприятие БКС, към което има създаден и цех за металообработка.

Грижата за децата на Община Никола Козлево е сред приоритетите на кмета Ешреф Реджеб.

Общо в трите общински предприятия осигурихме работа на над 100 жители на община Никола Козлево, което е добро постижение и намалява процентът на безработните, а така задържаме и хората в общината, смята Ешреф Реджеб.

В скоро време предстои да бъде изградено и предприятието за пелети, което ще бъде към „Екосистеми“ ЕООД, където също ще бъдат разкрити нови работни места. По временната заетост са наети 60 безработни, а от 1 януари по одобрен проект ще назначим още 55 души с увреждания във всички кметства на община Никола Козлево, допълва Реджеб.

През есента бе открита и дългоочакваната зала за общоселски тържества, която също бе изградена с общински средства.

Общинският кмет отчета една добра година за Никола Козлево със стабилно финансово състояние и без задължения. Общината има само един кредит от 200 000 лв., който изплаща без притеснения. Към края на ноември изпълнението на всички видове  данъчни приходи е 95 %, докато в началото на мандата му изпълнението е било на 42%.

Добри резултати отчита Ефреф Реджеб и в капиталовото строителство. Изградени са централен водопровод в Хърсово, водопроводна мрежа по 4 улици в Никола Козлево и по 2 улици в Ружица. Общината има готовност да започне рехабилитация на общинския път Хърсово – Ружица – Никола Козлево. Средствата са осигурени по проект, но сега през зимата не смятаме да започваме, защото ще изгубим от качеството, затова напролет ще стартираме строителните работи, казва Реджеб.

С общински средства бяха изградени и оборудвани два стоматологични кабинета – в селата Вълнари и Пет могили.

През следващата година предстои ремонт и оборудване на училището в Никола Козлево, за което по проект има осигурени близо 1 млн. лв.. Реконструкция ще има и в двете сгради – за начална и средна степен.  По „Красива България“ пък ще се ремонтира училището в Пет могили. За него са осигурени 180 000 лв., като 50% е участието на община Никола Козлево. Предстои ремонт и на читалище „Пробуда“ в общинския център. Строителните дейности и там ще се извършват от общинските предприятия.

Подаръци от даренията в кампанията “Коледно вълшебство”.

Традиционно кметът на общината и тази година раздаде на всяко семейство в с. Никола Козлево, празнични пакети в навечерието на Коледа и Нова година, пожелавайки на всички здраве, успехи и благоденствие.

Успешно бе реализирана и  благотворителната кампания „Коледно вълшебство”, а кметът Ешреф Реджеб зарадва всяко дете с подарък. В специално писмо градоначалникът  благодари на дарителите за благородството, което е зарадвало децата на Община Никола Козлево.

Всеки жител на Община Никола Козлево получи празничен пакет.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *