Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 1,010

Безплатни турове из Шумен

Общинското предприятие „Туризъм, публични прояви и атракции“ организира безплатни пешеходни обиколки с лицензиран екскурзовод на 27 септември по повод Световния ден на туризма, съобщават от пресцентъра на Общината.

Предвидени са два тура в 10,30 часа и в 15,30 часа в неделния ден. Желаещите да се включат в обиколките трябва да се съберат пред паметника на Димитър Благоев на пл. „Кристал“. Маршрутът включва бул. „Славянски“, Казанджийската улица и пл. „Оборище“. Продължителността на туровете е 2 часа с максимален брой от 15 участници. Не се изисква предварително записване.

Участниците в обиколките ще имат възможността да се пренесат в атмосферата на някогашния Шумен от края на ХІХ и началото на ХХ в., да се запознаят с интересната архитектура на фамилни сгради, да ги оценят като историческо наследство и да чуят любопитни истории, свързани с тях.

След обиколките желаещите могат да посетят възрожденското кафене „Куфатария“ в двора на къща „Д-р Верби“ и да опитат кафе на пясък и бяло сладко. Децата пък ще имат възможност да се позабавляват с игри от времето на своите прапрабаби.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *