С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,799

Безплатни очни прегледи за диабетици 

Безплатни очни прегледи за хора с диабет организират в Шумен на 21 юни Българската асоциация „Диабет“ и Байер България. С разрешение на общинската администрация мобилният медицински микробус ще бъде позициониран от 9.30 до 16.30 часа на пешеходната част на бул. „Славянски“ срещу бившето кино „Херсон“.

Предния ден, на 20 юни медицинският микробус ще бъде в Нови пазар. Прегледите ще бъдат също от 9,30ч. до 16,30 ч.

Прегледите ще бъдат извършвани без предварително записване, с изчакване на място, като възрастните хора ще са с предимство. Офталмолозите ще предоставят и информация за най-честите очни заболявания при хора с диабет, какви са симптомите им, колко често се препоръчва профилактика на очите.

Кампанията, която има за цел диагностика и превенция е под наслов „Зрението е всичко! Прегледай се!“. Офлтамологичните проблеми при хора с диабет понякога се неглижират, а това може да доведе до усложнения и слепота. Колкото по-рано се диагностицират очните увреждания, толкова по-успешно е лечението им, поради което при пациенти с диабет е необходимо периодично да се извършва скрининг и очен преглед, съветват специалистите.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *