С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

Безплатни анонимни тестове за ХИВ

По повод 14 февруари „Свети Валентин – ден на влюбените“, когато започва и втория етап на Националната АНТИСПИН кампания, Регионална здравна инспекция (РЗИ) – Шумен организира многокомпонентна здравно-образователна и скринингова кампания.

От 5 февруари (понеделник) 2024 г. стартира първата за тази година кампания за безплатни и анонимни изследвания за ХИВ/СПИН и сексуално-предавани инфекции, хепатит B, C и сифилис.

В рамките на три седмици до 23 февруари (петък) 2024 г., Регионална здравна инспекция – Шумен предоставя възможност всеки желаещ да се изследва чрез бързи скринингови тестове или имуноензимни тестове – Елайза (ELISA) тест.

Изследванията ще се провеждат всеки работен ден по време на кампанията от 9,00 ч. до 16,00 ч. в сградата на РЗИ – Шумен, пл. „Освобождение” №1, ет. 2, ст. № 11.

За провеждането на скрининговите изследвания не се изисква специална подготовка и са безплатни. Протичат при осигурена конфиденциалност относно личните данни, резултатите от теста и споделената с консултанта информация.

114 са лицата, които са се изследвали по време на трите кампании за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ, проведени от РЗИ – Шумен през изминалата 2023 г. Резултатите на всички изследвали се лица са негативни.

РЗИ – Шумен планира и широка здравно-информационна кампания за отбелязването на 14 февруари „Свети Валентин – ден на влюбените“ и втория етап на Националната АНТИСПИН кампания, като инициативите ще бъдат насочени към различни целеви групи и с фокус върху повишаване на информираността на обществото за ХИВ инфекцията.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *