Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 706

Безплатен компютърен курс

Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” – Шумен, организира безплатен десетдневен курс „Начална компютърна грамотност” за граждани в трудоспособна възраст. Обучението ще се осъществи в периода 8-19 април, от 10.00 до 12.00 ч. в Обучителния център на библиотеката, оборудван по програма  „Глобални библиотеки – България” . Желаещите да се запишат за курса могат да направят това на място, в библиотеката, или на телефон 054/877 332.

От образователната услуга ще се възползват десет шуменци, които ще придобият основни знания и умения за работа във връзка с файловата структура на Windows; ползването на офис пакет и инструментите на Google за съвместна работа за редактиране на CV и обработка на изображения; правилното и безопасно използване на Интернет и навигирането в мрежата чрез различни браузъри; ползването на  електронна поща, социалните мрежи и различните електронни услуги (онлайн търсене на работа, онлайн пазаруване, онлайн резервации и др.); достъпа до информация от различни локални платформи и др.

Предстоящото обучение се организира в рамките на проекта „E-skills for е-inclusion”, чиято основна цел е разработването на обучителна програма по компютърна грамотност за уязвими групи с оглед улесняване на достъпа им до пазара на труда. Проектът се изпълнява в партньорство между организации от България, Северна Ирландия, Испания, Италия и Румъния и е финансиран по програма Еразъм+. Шуменската библиотека е в българския екип за изпълнение на проекта, включващ Фондация „Глобални библиотеки – България” и регионалните библиотеки във Враца, Хасково и Велико Търново.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *