С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Безопасност навръх 15 септември

Безопасното движение по пътищата в края на ваканцията и преди началото на учебната година, беше тема на открито урок в Градската градина в Шумен днес. Урокът, изнесен от гл. инсп. Веселин Георгиев и инсп. Илиян Иванов беше с ученици от лятна занималня в града.

Пътните полицаи предоставиха възможност на всички да разгледат полицейския автомобил отвътре, разказаха им за оборудването и камерите в него и за какво им служат. Децата запомниха, че е задължително използването на обезопасителни колани като пътници в автомобили, че трябва да пресичат само на обозначените за това места. Обяснено им беше, че използването на светлоотразителни жилетки и елементи при управление на велосипеди при движение в по-тъмните часове ги правят видими за водачите на моторни превозни средства. В края на урока показаха, че са усвоили правилата за движение и знаят как да се придвижват. Освен поздравления от пътните полицаи децата получиха подарък- ранички със светлоотразителна лента. Те са предоставени от фирма „Алкомет“ АД.

Децата са възпитаници на различни шуменски училища. Между тях има бъдещи първокласници, има ученици, които ще бъдат втори и трети клас.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *