Подкрепяте ли проектокабинета на Слави?

or

гласували: 387

Безопасност за учениците

За пореден път  шуменската полиция стартира инициатива, свързани с безопасността на движението в областта. С началото на учебната година се дава старт  на кампанията „Спри огледай се и премини, безопасно до училище и до дома стигни“. За разлика от други години, когато насоките са били към водачите, тази година е насочена изцяло към децата. Идеята е да изучват правилата сами и с подкрепата на своите родители да ги прилагат до училище и вкъщи. Работата с деца от предходни инициативи показва, че след активна дейности с тях правилата се запомнят и се спазват. При най-малките участници в пътното движение трябва да се формират знанията, че правилата са полезни и  като ги прилагат стават отговорни на пътя.

Всички първокласници в областта ще получат занимателни въртящи „спинъри“. Те са отпечатани с любезното съдействие на фирма от Шумен. Съдържат познати от уроците по безопасност на движението в детската градина стихчета. Подредени са по цвят и при правилно подреждане могат да бъдат прочетени кратки правила за правилно придвижване до и от училище.

Спазваме традицията и продължаваме да работим по подобряване на безопасността по пътищата, опазване на живота и здравето на жителите на областта. Приоритетно ще работим с децата, защото това, на което ги научим днес, ще може да приложат утре. Благодаря на г-н Индже, че за пореден път застава зад нашите идеи и вярвам, че всичко което правим има положителен резултат. Бих искал да пожелая от мое име и от името на ръководството на областната дирекция на всички първокласници да бъдат здрави. Да  бъде успешна учебната година  за всички ученици, и  заедно да споделим отговорността за тяхната безопасност, пожела директорът на ОДМВР- Шумен ст. комисар Георги Гендов

Фикрет Индже, председател на надзорния съвет на фирмата пожела на всички първокласници в област Шумен здраве, късмет и успех през новата учебна година и им напомни да бъдат много внимателни на пътя.

Вярвам, че когато приключи учебната година първокласниците освен, че ще могат да четат сами правилата ще са ги научили добре. Сигурни сме, че осъществяват контрол и над родителите си по време на движение. Няма родител, който да не чуе посланията от детето си. Затова вярваме, че именно децата ще бъдат коректив за поведението на пътя на своите родители- за внимателно шофиране, за поставяне на колан, за превозване на децата в обезопасителни системи, обобщи комисар Йордан Дундаков от ОДМВР- Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *