С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Бедстващи няма

Почистването на улиците в областния град и пътищата в региона ще продължи и през нощта.

Към момента в Област Шумен няма кризисна ситуация и бедстващи хора в региона. Това стана ясно по време на работна среща на областния управител проф. Стефан Желев с представители на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, ОД на МВР, ОПУ, РЗИ, ВиК, ЦСМП, „ЕСО“ ЕАД МЕР Шумен, „Енерго Про“, поделение З4200 и БЧК във връзка със зимната обстановка и предприетите мерки и действия на институциите.

Към момента няма населени места без ток и вода. Болните на хемодиализа от община Венец са транспортирани до МБАЛ Шумен, където ще останат да пренощуват. При необходимост са осигурени допълнителни легла за пациенти и от останалите общини.

Общините са създали необходимата организация за поддържане и почистване на пътната мрежа, както и за извличане на закъсали автомобили. Кметовете са предупредени да осъществят връзка с фирмите, които доставят хляб, за своевременно зареждане на търговските обекти.

Затворени за товарни автомобили над 12 тона са пътищата Шумен-Разград-Русе, Шумен-Силистра и Ришки проход.

През нощта се очаква усилване на вятъра, снегонавявания и образуване на преспи. С оглед безопасността на гражданите, се препоръчва се пътуване само при крайна необходимост, уточняват от пресцентъра на Областната управа.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *