Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 548

Бдителност на бензиностанцията

Над 16 500 дози от наркотичното вещество няма да стигнат до пазара благодарение на бързата реакция на полицейските служители в Шумен, съобщи говорителят на ОДМВР Ася Йорданова след проведена полицейска акция във вторник. Казусът започнал на 19-ти февруари предиобед от сигнал на бдителен гражданин, който спрял да зарежда гориво на бензиностанция на АМ “Хемус” близо до Шумен.

По телефона гражданинът съобщил, че на търговския обект за зареждане на гориво  е спрял водач на Опел„ Астра“ със софийска регистрация. Мъжът забелязал, че  на предния прозорец на автомобила има лепенка, която имитирала полицейски знак. Решил, че може да е измамник, тъй като водачът бил видимо неспокоен и се оглеждал  постоянно. Създадена е организация за проверка на лекия автомобил и водача. Установен е в Шумен, полицейски екип го последвал в града.

 

На паркинг пред жилищен блок в района на автогарата бил спрян. Зад волана бил от Д.Е./26г./. По време на извършената проверка в автомобила е намерена голяма торба, в която имало два прозрачни плика с глави суха листна тревна маса с общо тегло около 5, 5 кг. При извършения полеви наркотест реагирала на марихуана. При последвало претърсване в жилище, обитавано от 26-годишния в шуменското село Царев брод е намерена и иззета още 5 грама суха листна тревна маса, по негови думи- марихуана, електронна везна, шест хапчета с лого, които предстои да бъдат лабораторно изследвани и сумата от 2 000 лева.

 

Шофьорът от “Астрата” е задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 А ал. 1 от НК. Действията по разследването продължават под надзор на прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *