С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,924

Баща сина си

100_777817 години при първоначален строг режим ще лежи в затвора 60-годишният Петър Петров от Нови пазар, който миналото лято уби сина си Атанас с кухнески нож. Това постанови днес 5-членен състав на Шуменския окръжен съд.
17-години поиска и прокурорът Деян Долапчиев в пледоарията си. Съдът призна Петров за виновен по чл. 116, ал.1 т.3 от НК за убийство на рожден син, извършено с пряк внезапен умисъл.
Частният обвинител Маргарита Атанасова, която е бивша съпруга на убиеца и майка на загиналия Атанас Петров, настояваше поне за 20 г. Защитата в лицето на служебния адвокат Мариана Цондева пледира, че нещастието е станало при неизбежна самоотбрана.
Драмата в семейство Атанасови се случи на 1 юни 2014 г. в апартамента им в Нови пазар на ул. “Патриарх Евтимий” 11. 34-годишният тогава Атанас се прибрал вкъщи към 23 часа доста подпил (3,25 промила). Бил гладен, ядяло му се боб. Въпреки предупрежденията на майка си, че баща му спи в кухнята и ще се подразни, синът влязъл, светнал лампата и го разбудил. Скарали се мигновено. Бащата също бил пийнал, а според свидетели и двамата ставали буйни под въздействие на алкохол и често се счепквали.
Разменили си обидни думи, синът налетял на баща си с юмруци, бащата в афект грабнал кухненски нож и го пробол в корема. И след намушкването синът сколасал още веднъж-два пъти да удари баща си. Починал в линейката на път за болницата в Шумен. Бил прободен в областта на черния дроб.
В последните си думи към съда бащата благодари на състава, помоли за по-лека присъда и ако може, да лежи срока си в затвора във Варна.
Делото беше гледано по общия ред, макар че в началото съдът предложи съкратено следствие, но подсъдимият не се съгласи. Присъдата на ШОС не е окончателна и защитата разчита апелативните магистрати във Варна да обърнат повече внимание на смекчаващите вината обстоятелства и да постановят по-леко наказание.

 

100_7781

100_7786

100_7788
 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *