Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 324

Банка кадри “заместващи учители“

Ректорското ръководство на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ призовава своите студенти да се регистрират в новосъздадената банка кадри като „заместващи учители“. Инициативата е в отговор на решение на МОН за създаване на резерв от кадри, които да се включат при необходимост като учители по различните предмети. В банката могат да се включат и всички, които имат нужната квалификация.

Към всяко Регионално управление на образованието /РУО/ се създава информационна база от „заместващи учители“. Те ще могат да се включват в образователния процес в случай на отсъстващи учители. В създаващата се банка кадри на заместващи учители могат да се регистрират:

– Специалисти с вече придобита професионална квалификация „учител“ и „учител по…“ /учебен предмет/;

– Студенти, които се обучават за придобиване на ОКС „бакалавър“ или „магистър“ от професионално направление Педагогика и Педагогика на обучението по…;

– Студенти или представители на бизнеса, които се обучават или притежават ОКС „магистър“ или „бакалавър“ по специалности от област на висшето образование според Класификатора на областите на висше образование и професионалните направления, утвърден от Министерски съвет с постановление №125 от 24.06.2002 г., които съответстват на учебните предмети и/или модули.

Студентите, които желаят да се включат в резерва от кадри, трябва да направят своята регистрация с попълването на електронен формуляр, достъпен на следния линк:

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSeHPAK60s8nQWCVq…/viewform…

Желаещите да се включат в информационната база на „заместващи учители“ е необходимо да попълнят формуляра, за да имат възможност с тях да се свързват директорите на детски градини и училища, в обстоятелства на епидемична обстановка или друга извънредна ситуация и отсъстващ учител.

Коментари

  • Станчо ноември 21, 2020 в 6:53 pm

    Само дето линка за бланката не работи :)) БГ работа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *