Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 940

Ахмед – воювал за Родината

Днес, ветеранът от Втората световна война р-к Ахмед Льотев от с. Маломир празнува в добро здраве 100-годишния си юбилей. Столетникът посрещна празника в компанията на съпругата си, една от дъщерите си, внука си и представители на държавната и местна власт.

По повод 100-годишният юбилей, със заповед КН-001/08.05.2020 г. на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, ветеранът бе награден с юбилеен медал “75 години от Втората световна война” и почетна грамота, връчени от капитан Герган Джиновски от Военно окръжие – Шумен.

От името на областния управител проф. Стефан Желев поздравителен адрес бе връчен на рожденика от Петко Шаренков – зам.-областен управител. Той пожела на рожденика най-вече да бъде здрав
и да се радва на близките си още дълги години. Р-к Ахмед Льотев получи поздравителни адреси от шестте народни представители от Шуменския избирателен район, включително и от Нигяр Джафер – заместник-председател на 44-тото Народно събрание на РБ и ръководствата на ПП ГЕРБ-Шумен, Общинска организация на ВМРО-БНД – Шумен, ПП ДПС и Общински съвет на БСП-Шумен и.
От община Върбица столетникът получи поздравителен адрес, подаръци и голяма торта, връчени лично от инж. Мердин Байрям – кмет на Върбица.

Минка Атанасова – директор на СУ “Св. Паисий Хилендарски” гр. Върбица и възпитаници на училището поднесоха на рожденика поздравителен адрес, подаръци и цветя. Редник Льотев получи
поздравителен адрес и от ОБУ ”Св.Св. Кирил и Методий” с.Бяла река. Специално за стотния си юбилей ветеранът получи рисунка от двама седмокласници от училището.

Началникът на Военно окръжие – Шумен – подп. Георги Георгиев подари на редника от запаса екземпляр на книгата на академик Георги Марков – “Голямата война и българският меч над Балканския възел 1914-
1919” с лично послание и колаж със снимки.

Петранка Маринова връчи на столетника подарък от името на Областният съвет на Съюза на ветераните от войните на България. Ахмед Льотев е роден на 20 май 1920 г. в с. Цветино, община
Велинград, област Пазарджик. От 1978 г. живее в с. Маломир общ. Върбица. Участвал е във Втората световна война, като санитар. Преди да замине за фронта се жени за съпругата си Айше, с която живее щастливо и до днес. За тях се грижат една от дъщерите им и единият им внук. Днес столетникът се радва на 2 дъщери, 6 внуци и 11 правнуци.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *