С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Асфалт за селата

Още 8 улици в Черенча, Лозево, Новосел, Средня, Панайот Волов, Коньовец, Дибич и Мадара ще бъдат основно обновени, съобщават от пресцентъра на Община Шумен. Така броят на населените места, в които се извършват строителни дейности през това лято, и на улиците, които ще бъдат цялостно ремонтирани, е общо 16 за близо 400 000 лева. Част от средствата, малко над 29 хил. лв., са предвидени и за асфалтиране на пространства около блоковете №12 и №10, №12 и №14 на ул. „Цар Освободител“ в Шумен.

Дейностите започнаха от село Черенча. Там вече е направено машинно фрезоване на настилката по ул. „Ал. Стамболийски“. В момента се полага асфалтова смес по близо 300-метровия участък от улицата. През следващите дни работата ще продължи и в останалите села, включени в списъка. В Средня ще бъде преасфалтирана ул. „Рила“, в Лозево – ул. „Хан Аспарух“, в Новосел – ул. „Кубадин“. В село Панайот Волов улицата, която ще бъде преасфалтирана, също се казва „Ал. Стамболийски“, в Коньовец ще бъдат ремонтирани участъци от ул. „Вардар“ и ул. „Здравец“, в Дибич – ул. „Тодор Петков“.

Приключи работата по преасфалтирането на улици или по-големи части от улици в селата от общината Градище, Ивански, Радко Димитриево, Ветрище, Вехтово, Друмево, Илия Блъсково и Благово. Изпълнител на дейностите е фирмата АМ „Черно море“ по договор, сключен през 2019 година, за текущ ремонт на уличната мрежа на територията на община Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *