Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 492

Асансьор като слънце :)

Отец Димитър отслужи водосвет при откриването на новия болничен асансьор

Нов асансьор качва и смъква със скорост 1,5 метра в секунда пациентите, персонала и посетителите по 12-етажния Хирургически блок на МБАЛ-Шумен. Лентата на новата придобивка беше прерязана днес. Освен че е голям (за 17 човека) и бърз, елеваторът е и безшумен.

Строежът и монтажите продължиха около година. За асансьорната шахта се наложи да бъдат “пробити” неизползваните от години столови помещения на отделенията. Инвестицията е 370 000 лева, като 300 хиляди са от министерството на здравеопазването.

Асансьорът спира на всички етажи, с изключение на ОАИЛ и неонатоголията, където по правило влизат само служители на болницата. В бъдеще и другите четири болнични асансьора ще бъдат подновени един по един.

Лентата прерязаха директорът на болницата д-р Атанас Атанасов, Димитър Кипров от “Лифтком” и Иларион Иванов от строителната фирма “Шумен 2017”. Гости на церемонията, на която беше отслужен и водосвет, дойдоха зам.-кметът по здравеопазване д-р Светлана Маркова и зам.-областният управител Ширин Вели.

Най-сетне една голяма и сериозна необходимост на болницата, която е с давност от години, вече е задоволена. Това съоръжение ще осигури на всеки пациент и на всеки работещ в лечебното заведение комфортно, безопасно и бързо пътуване, каза д-р Антанасов.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *