Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 548

Армията се завръща

Армейска техника, въоръжение и екипировка на Сухопътните войски и Военноморските сили ще бъдат развърнати  на територията на бившия Пети полк в Шумен. Армията ще си върне за кратко контрола върху терена пред зала “Арена Шумен” в рамките на националната информационна кампания “Бъди войник”, чийто домакин ще бъде Шумен.

Кампанията в Шумен ще бъде на 9 април. Следобед от 16.00 до 18.30 ч. ще бъдат представени въоръжение, техника и екипировка на Сухопътните войски и Военноморските сили. В същите часове ще бъде разкрита Информационна борса за набиране на войници и матроси за Българската армия с Информационен щанд на Военно окръжие в  Шумен и отделни обособени информационни щандове на Военноморските сили, Военновъздушни сили, Сухопътни войски, 68-ма бригада „Специални сили”, Националната гвардейска част и Служба „Военна полиция”.

Информация за кандидат-курсанти от 16.00 до 18.30 ч. информация за кандидат-курсанти ще предоставя информационният щанд на Висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров ” град Варна.

От 17.00 до 18.00 ч. посетителите на своеобразното армейско изложение ще могат да наблюдават демонстрация на умения на военнослужещи с въоръжение и техника. Успоредно с това във фоайето на зала „Арена Шумен” ще бъде открита документалната фотографската изложба на ДА “Архиви” –  “Победа и … погром. Величие и … падение”, посветена на Първата световна война. В нея са представени документи, снимки и други архивни материали от Националния архивен фонд на Република България. Експозицията проследява разгръщането на бойните действия и приключването на войната.

Вълнуващ момент вероятно ще бъде представянето на бойното знаме на 19-ти пехотен Шуменски полк, което е било укрито и спасено от плен от шуменеца подп. Марин Куцаров. Историята ще бъде разказана от 18 часа в зала “Арена Шумен”. След това ще има близо двучасов концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Военноморските сили. Допълнително в концертът ще вземат участие клуб за народни танци „ Задявка” и танцова формация „Танцувалня”.

Информационната кампания ще приключи с народни танци пред зала “Арена Шумен” в 20:30.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *