С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,533

Арменци на посещение

IMG_1973Областният управител Донка Иванова прие представители на държавната власт от Република Армения, които са на посещение в област Шумен, съобщи пресслужбата на областния управител. Делегацията, в която са включени представители на министерствата на образованието и науката, на труда и социалните въпроси и на градоустройството на Република Армения, на местните офиси на УНИЦЕФ и фондация „Спасете децата“, е в нашия регион с цел обмен на добри практики в сферата на социалната политика.

 

На работната среща, в която участвала заместник-областният управител Селиме Кърджалиева, били обсъдени начините на взаимодействие и успешната съвместна работа между УНИЦЕФ-България, областна администрация и общините по отношение предоставянето и реализацията на различните видове социални услуги.

 

Имаме възможност да продължим една добра традиция и успешно сътрудничество, каквото имаме с УНИЦЕФ, заявила по време на срещата областният управител Донка Иванова, подчертавайки факта, че област Шумен е една от трите пилотни области в страната заедно с Монтана и Сливен, където УНИЦЕФ фокусира дейностите си при работа с децата.

 

В хода на разговорите били коментирани дейностите в процеса на подготовката на Стратегията за развитие на социалните услуги на област Шумен за периода 2016-2020 година, която предстои да бъде приета до края на месец септември тази година. Представен бил моделът, по който се създава този документ и конкретните стъпки, които се извършват от областната и общинските администрации при подготовката на стратегията.
В рамките на визитата си в област Шумен днес делегацията от Република Армения е провела срещи с ръководството на регионалната дирекция „Социално подпомагане“ и с експерти от община Шумен. Предстоят посещения в община Велики Преслав, в семейно-консултативния център в града, в Комплекса за социални услуги за деца и и семейства в Шумен и среща с приемни семейства.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *