Трябва ли да има по-строги ограничения срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 110

Арест след наркосделка

Полицаите вероятно са дебнали наблизо да приключи сделката и да спипат купувача със стоката. Според очевидец, качулките се били спотаили на пресечката за “Барбароса”.

Шестима млади мъже са били арестувани при акция на РУ на МВР в Шумен срещу разпространението на наркотици в района на автокъщите към изхода за Бургас във вторник следобед. В улова на полицаите освен наркодилърите са попаднали още дизайнерски чай, марихуана, таблетки с наркотично съдържание и ок. половин килограм амфетамин.

Акцията е проведена малко след 15:30 във вторник по думите на полицейския говорител Ася Йорданова “при целенасочени оперативни действия  в хода на специализирана полицейска операция.” Минути след 15:30 пред една от автокъщите спрял черен голф с номер РР8102ВК.

Гостите от Разград

 

Според собствена информация на Шмоко.бг автомобилът и друг път бил идвал на това място “за стока”, но полицията тогава го пропуснала контролирано за да проследи цялата нишка. Вчера колата се върнала и по всичко личи, че е била очаквана от ченгетата. С голфа пътували 23-годишният шофьор от Разград, мъж на 20 от Кубрат и 38-годишен пътник с постоянен адрес в София. Шофьорът слязъл от колата и влязъл в близката автокъща, където според очевидци буквално е влязъл и излязъл за не повече от минута престой вътре. Точно в момента, в който се върнал в автомобила и искал да тръгне, в района на автокъщата почерняло от полицаи – с качулки, с униформи и цивилни, всякакви. “Не знам откъде излязоха толкова ченгета, май целия път към “Барбаросата” е бил пълен с полицаи, ама пълно беше тук.” – разказа пред Шмоко.бг непосредствен очевидец на случилото се.

 

В скута на шофьора е намерена дизайнерска дрога.

Последвала проверка на пътниците на голфа, по корем били проснати и намиращите се в автокъщата. У шофьора над слабините му било намерено пакетче с ок. 30 грама дизайнерска дрога, т. н. чай за пушене. При претърсване в търговския обект, стопанисван от 28-годишен мъж от Шумен, са намерени електронна везна, около 4 грама „чай за пушене“, бледожълта бучка с неправилна форма,  бяла на цвят бучка, осем таблетки, шест от които с лого на канабис.

Два плика с 500 грама амфетамин са открити и при претърсване в жилището на 23-годишния мъж от Шумен

Успоредно с претърсванията в района на автокъщите беше претърсено и жилище на ул. “Вичо Папазов”, видя репортер на сайта. В къщата, обитавана от 23-годишния мъж, стопанисващ и автокъщата, са намерени два плика с около 500 г бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагирало на метамфетамин, открити са две електронни везни, плик със суха тревна маса.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354 А от НК. Разследването продължава под надзор на прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен.

Разградския голф и друг път бил идвал за стока до Шумен.

Претърсен е и търговския обект, стопанисван от 23-годишен мъж от Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *