Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 411

Внук ги убил двамата…

Полицията в Шумен е задържала мъж, по подозрение, че е убил 68-годишната Янка Атанасова и 75-годишния Георги Атанасов във вилната зона на града в понеделник, съобщи електронното издание на “Монитор” с позоваване на собствени източници. Според неофициална информация на изданието задържани e внукът на Атанасови, който носел името на дядо си – Георги. Младежът е студент, работел в строителството.

Труповете на Янка и Георги бяха открити от техни близки към 13.30 в понеделник в семеен имот във вилната зона “Под манастира” северно от Шумен.

Полицията и прокуратурата бяха твърде лаконични в първото си изявление пред медиите часове след убийството. На местопрестъплението бяха директорът на ОДМВР ст. комисар Ялчън Расим и окръжният прокурор Маргарита Георгиева, като и двамата се задоволиха с “бюлетинно” изявление, което прокурор Георгиева обоснова със следствената тайна. Вероятно към този час криминалистите и обвинението са нямали все още насоки, които да ги ориентират към потенциалния убиец, както и доказателствен материал. Липсвало оръдието на убийството. Предполага се, че старците са удряни по главата с твърд предмет, най-вероятно сатър, който обаче в първите часове след престъплението още не беше открит.

Все още липсват подробности за хода на оперативните действия, които е извършила полицията в последните 48 часа, но според запознати, полицаи, ангажирани със случая дори не се прибирали по домовете си да дремнат. Още в самото начало са разпитани лица, които можело да имат съпричастност към убийството, в това число и приятел на Янка. Станало ясно, че във фамилията има дрязги за имоти, което насочило разследващите към хипотезата, че имотни спорове може да са в дъното на убийството, пише още “Монитор”.

Оказало се, че Янка се озовала във вилата “на пожар”, тъй като не носела със себе си нито лични документи, нито чанта, нито телефон. Според запознати Янка и Георги се озовали в имота поотделно един след друг и били закарани на място с кола от техния внук. Залъгал ги, че нещо става на вилата и трябва да идат дотам спешно. Пред полицаите обаче внукът се опитал да натопи за убийството баща си, зетя на Атанасови. Наскоро старците взели някаква рента – 700 лева и я дали на бъдещия си убиец, но едва ли това е в дъното на престъплението, смятат криминалисти.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *