С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,362

Арестуваха мъж за тежко убийство


Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Шумен се води разследване във връзка с особено тежко посегателство над 70-годишна жена от село Черноглавци, област Шумен. Тя станала жертва на убийство, извършено вероятно на 8 ноември 2022 година, в дома й, съобщи говорителят на Апелативната прокуратура във Варна Ивана Милева.

Брифинг с подробности за тежкото престъпление дадоха днес директорът на ОДМВР ст. комисар Георги Гендов и окръжният прокурор Орлин Куздов.

Криминалисти от ОДМВР- Шумен са разкрили за броени часове извършител на тежко криминално престъпление. Задържан за убийство на жена по особено жесток начин е 56-годишен мъж от село Черноглавци.

Работата по случая започнала на 12 ноември, в събота, след приет сигнал от служител в кметството на село Черноглавци. На телефон 112 било съобщено, 70-годишна жена е намерена от нейни близки в безпомощно състояние в жилището й в селото. На място са насочени екипи на полиция и спешна помощ. Установено било, че жената вече е починала.

При извършения оглед от съдебен лекар на място са установени множество комбинирани травми по главата, гръден кош, корем и крайници. За случая веднага е уведомен прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен. Действията по документиране на престъплението и разследването са продължили под негов надзор.

Установено било, че в дома на 70-годишната жена отсъства мъжът, с когото живеела от три години на семейни начала. Криминалисти започнали работа по версия за извършено от него престъпление. Проведени са множество оперативно-издирвателни действия, и те дали резултат, обясни ст. комисар Гендов.

Разпитани са свидетели, назначени са различни експертизи. 56-годишният криминално проявен мъж е установен при свои близки в София. Задържан е и е конвоиран в полицията в Шумен. Направил е амопризнания. Във връзка с извършено по особено жесток за жертвата начин убийство е задържан за срок до 24, а след това с постановление на прокурор и за 72 часа. Мъжът, който се занимавал с ремонтни и строителни дейности е осъждан за опит за убийство през 2000 година, изтърпял е ефективно наказание. “Благодаря на всички колеги за бързата и качествена работа за установяване и задържане на извършителя на това тежко престъпление”, добави ст.комисар Гендов.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *