С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,083

Аплодисменти от Браила

При огромен интерес премина световната премиера на спектакъла „Кафето Ви, г-н министър” от  Хореа Гарбеа на ДКТ „В. Друмев“ в театър „Мария Филоти” в Браила, съобщават от пресцентъра на шуменския театър. Официални гости на събитието са били Елиянка Михайлова, директор на дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“ в Министерство на културата на Република България  и кметът  на град Браила Виорел Мариан Драгомир. В залата са присъствали и авторът на пиесата  Хореа Гарбеа, както и предишният директор на театър „Мария Филоти” Вероника Добрин.

Спектакълът „Кафето Ви, г-н министър” гостува в Браила по покана на настоящия директор на културната институция Лучиян Сабадос и режисьор на самата постановка, и бе част от програмата на фестивала  „Дни и нощи на театъра“ в Браила, който тази година преминава под знака на 70 години професионален театър в румънския град.

След представлението Елиянка Михайлова е споделила в препълнената зала вълнението си от възможността да присъства на един прекрасен спектакъл, изигран пред невероятна публика. Директорът на дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“ е пожелала културните връзки, които са градени в продължение на години да продължат и занапред.

В подкрепа на нейните думи е било и емоционалното изказване на кмета на гр. Браила  Виорел Драгомир.

По време на разговорите, директорът на Драматично-куклен театър „Васил Друмев” – Шумен Димитър Димитров е споделил идеята за настоящото сътрудничество между нашия театър и театър „Мария Филоти” в Браила.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *