Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 585

Апел към Велики Преслав

Оставане по домовете, отговорност и единство. Към това апелира в специално обръщение до жителите на Велики Преслав кметът на старопрестолната община инж. Янко Йорданов, който обобщи и мерките, които предприема общината за ограничаване на възможността от разпространение на коронавируса сред жителите на Преславско. Ето и пълния текст на обръщението.

Мили възрастни хора, прекрасни млади съграждани!

Уважаеми приятели, познати и всички, които не познавам лично,

С цялата си отговорност, воден от чувството ми за подкрепа и взаимопомощ, във време в което човечеството е изправено пред ужасяваща битка и борба за живот, в качеството ми на кмет на община Велики Преслав Ви моля да останете вкъщи!

За пореден път се обръщам към Вас! Спазвайте указанията на Националния кризисен щаб. Не излизайте от домовете си без причина! Не се събирайте! Контактувайте само с най-близките си хора и членовете на семейството ви. Бъдете съвестни, бъдете отговорни! Нека бъдем обединени и да докажем, че сме едно осъзнато и достойно общество.

Уверявам Ви, че в настоящия момент на световна криза, служителите на Общинска администрация Велики Преслав и нейните структури продължават да работят и да извършват точно и навременно задълженията си. На територията на общината се изпълняват всички мерки препоръчани от Националния кризисен щаб и заповедите на министъра на здравеопазването.

Вече трети ден територии за обществено ползване и в нашия град се дезинфекцират. Правим го в ранните часове на деня, за да ви спестим всички неудобства. Създаваме организация, за да започнем да дезинфекцираме както улиците, така и входно-изходните артерии на града и на всички населени места на територията на общината.

Каквото и да правим обаче, ако нямаме вашата подкрепа и солидарност, ако лицата поставени под карантина не я спазват безусловно, ще започне да се случва безвъзвратното и неизбежното. Днес моя отговорност и приоритет е да запазим заедно живота и здравето на всеки един гражданин на нашата община!

ПРИЗОВАВАМ ВИ ДА ОСТАНЕТЕ ВКЪЩИ! МОЖЕМ ДА ПРЕМИНЕМ ПРЕЗ ТЕЗИ ТРУДНИ ДНИ, НО ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ЕДИННИ!

инж. Янко Йорданов
Кмет на община Велики Преслав

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *