Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 430

Ансамбъл „Мадара“ закри „Шумла“

С феерия от народни песни и танци в изпълнение на ансамбъл „Мадара“ беше закрито третото издание на фолклорния фестивал „Шумла“, който се проведе на поляните зад Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“. Танцьорите и певиците от състава изнесоха впечатляващ концерт и покориха публиката със своето представяне, танцови умения и прекрасни гласове.

По-рано днес, в пространството пред сцената, се проведе урок по народни танци. Водени от доц. д-р Катя Кайрякова и Боряна Колева, ръководители на ансамблите „Шумен“ и „Веселяче“, зрителите си припомниха стъпките на някои от най-популярните български хора. В инициативата се включиха и участници във фестивала. След това всички заедно показаха своите умения и извиха голямо българско хоро.

За поредна година фолклорният фестивал „Шумла“ предложи на шуменци и гостите на града разнообразна програма с музика, народни песни и танци, кулинарна изложба, игри и забавления за малки и големи. В тазгодишното издание се включиха певчески и танцови състави от страната, индивидуални изпълнители, кулинари и актьори, които показаха своето изкуство и майсторство в трите дни на събитието, съобщават от пресцентъра на общината.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *