Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 824

Алтунян е кандидатът на ДБ

Обединена коалиция  „Демократична България“ в Шумен издига за кандидат за кмет адвокат Артур  Алтунян. 44-годишният юрист е от гражданската квота и в 20-годишната си кариера не е членувал в нито една партия. В мандат 2003/2007 г. той бе общински съветник от гражданската квота на Движение „Гергьовден“.

По време на представянето на кандидатурата на Алтунян председателят на местната организация на ДБ Васил Тодоров категорично заяви, че това не е просто състезание за кметския стол или обещания, които няма да бъдат изпълнени. Според него обещанията трябва да са свързани с избор на политики, които да се реализират и то е свързано с избора на кандидат за кмет, на екип, на група съветници, всички с ясна политическа визия. „Демократична България“ застава пред шуменци с ясна визия, с ясен избор на кандидат с  утвърден професионален опит адвокат“, каза Тодоров и призова шуменци да дадат чрез неговия избор по-достойно бъдеще както за себе си, така и за децата си.

„За мен днешният ден е двоен празник, защото имам първокласник и искрено се надявам повече деца да останат да живеят тук, каза в началото на представянето си Алтунян. Кандидат съм от гражданската квота, досега не съм се обвързвал с никоя партия. Досега се чувствах готов да поема по такъв път, но сега вече се чувстват уверен в това, което правя, каза Алтунян. Той подчерта, че залага на позитивна кампания и на експертност при взимането на решения. Според него ролята на Общинския съвет е изключително важна и водеща, а общинската администрация е изпълнител на взетите от ОбС решения, смята Алтунян. Според него гражданите трябва в по-голяма степен да са информирани, за това което администрацията има намерение да прави и да осъществяват още по-засилен контрол по законни начини.

Според  Алтунян проблемите на града са известни на всички. Проблемът с водата не е само шуменски и държавата трябва да се намеси, проблеми има и с екологията, с транспорта, със залесяването, с велоалеите, липсва и комуникация между гражданите и администрацията. Тези въпроси обаче според Алтунян трябва да се решават експертно, а не политически.

Алтунян коментира, че една голяма част от населението не е представено в местния парламент, част от хората са обезверени, защото се отвращават от начина, по който се вземат решенията, а тези хора са експерти, специалисти в различни области, които могат да бъдат полезни на града. Тези хора трябва да ги потърсим, да ги направим наши съмишленици, коментира Алтунян.

Кандидатът на Демократична България заяви, че няма да прави негативна кампания и ще заложи на експертното мнение, на информираните и целесъобразни решения, а не на политическите. 16 години стоях настрана, но сега искам да бъда полезен, каза Алтунян и предупреди, че всяко решение ще бъде консултирано с експерти.

Водач на листата за общински съветници ще бъде Артур Алтунян. Листата още не е готова, тя е отворена, каза Васил Тодоров и призова гражданите на Шумен, които припознаят идеите на Демократична България, да се включат. Марката „Демократична България“ е дългосрочен проект, искаме да го развиваме в Шумен и затова се обръщаме към гражданите“, каза Тодоров. Сега е моментът да си изберем  читав кмет и общински съветници, тъй като изборите са мажоритарни, и да ги подложим на контрол по време на управлението им, каза Тодоров.

На представянето на кандидата за кмет на Шумен от партия „Демократична България присъства и Пламен Петров, председател на местната организация на „Да, България“ и съпредседател на ДБ.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *