Одобрявате ли действията на служебното правителство?

or

гласували: 83

Алтернатива за водата в Нови пазар

Алтернативният източник за питейна вода на Нови пазар заработи в последните дни на месец август, съобщиха от пресцентъра на община Нови пазар. Според  Михаил Маринов, енергетик от ВиК дружеството на район Нови пазар настоящият източник, с който се обезпечават нуждите на Нови пазар е с дебит 15 литра в секунда.

Вторият източник на вода е дълбокият сондаж „Жилино 1“ се намира на два километра от селото и е с дебит 30 литра в секунда. Сондажът не е нов, но не е бил ползван години наред. С цел изпитателни нужди на изграждащият се газопровод „Балкански поток“ е сключен договор с фирма „СПК Запад“ ЕООД за възстановяване, модернизиране и експлоатирането му.

Фирмата е направила необходимите подобрения и е започнала хидравлични изпитвания на газовото трасе.
След приключването им сондажът ще се ползва изцяло за питейните нужди на община Нови пазар.

“Всичко това се случи благодарение на адекватната и настоятелна намеса от страна на кмета Георгиев. Бързо променящият се климат с по – сухи, горещи и безводни години създават огромни проблеми с недостига на питейна вода за редица населени места в регионален и национален мащаб. Реализираният проект от страна на Община Нови пазар в лицето на Георги Георгиев и изпълнителите на „Балкански поток“ ни дава сигурност и стабилност в това отношение. В едно изречение можем да заключим, че Нови пазар е обезпечен с питейна вода за години напред.” – коментираха от община Нови пазар.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *