С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,924

Алкохол и наркотици в кръвта

Две пътно-транспортни произшествия с материални щети след употреба на алкохол и наркотици е регистрирала ОДМВР- Шумен през изминалото денонощие, съобщават от пресцентъра на областната дирекция.

На 28.08.2018 г. около 10,40 часа в град Велики Преслав на ул. Стефан Караджа до кръстовище с ул. Борис Спиров е извършена проверка на 40-годишния Д.П. от град Велики Преслав, който е управлявал лек автомобил „Сеат“, с шуменска регистрация. С техническо средство е измерена 2,05 ‰ концентрация на алкохол в кръвта му. Водачът не е дал кръвна проба за химичен анализ. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство.

Също на 28.08.2018 г. около 22,40 часа в Шумен на бул. Славянски е извършена проверка на 28-годишния А.Н. от град Шумен, който е управлявал лек автомобил „БМВ“,  с шуменска регистрация. С техническо средство е установено, че е управлявал МПС след употреба на наркотични вещества или техни аналози – отчетено е наличие на канабис и амфетамин.  Задържан е за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство, съобщават от пресцентъра на ОДМВР.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *