С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,082

Алея на солидарност

Шумен ще отбележи Международния ден на хората с редки болести на 28 февруари, вторник, съобщават от пресцентъра на Общината.

Събитието ще започне с водосвет за здраве от 11,00 часа в пространството южно от РБ „Стилиян Чилингиров“. На тревната площ между паркинга и библиотеката ще бъдат засадени 29 дръвчета, дарени от Гората.бг. Според организаторите – Алианс на хора с редки болести, бройката не е избрана случайно. Тя е свързана с 29 февруари – най-рядко срещаният ден в календара.

Студенти от медицинския филиал ще раздават информационни материали на гражданите. Шарени балони в знак на солидарност към хората с редки болести ще полетят от парка до библиотеката и от двора на Медицинския филиал. Различните цветове символизират хилядите видове редки заболявания, от които страдат милиони по света.

Вечерта в 19,00 часа сградата на Съдебната палата в Шумен ще бъде осветена с цветовете на каузата – синьо, розово, зелено и лилаво.

Инициативата е организирана от Националния алианс на хората с редки болести и се реализира с подкрепата на Община Шумен, ОП „Паркове и обредна дейност“ и Медицинския филиал към МУ – Варна. „Шумен Пътнически транспорт “ ООД също е партньор в кампанията. На 28 февруари флаери и плакати ще бъдат разлепени по автобусите на градския транспорт.

Световният ден на редките болести се отбелязва в Шумен от 2016 година, като основната цел е да се повиши осведомеността на широката общественост за тези заболявания и да се подкрепят хората, страдащи от редки болести.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *