С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Акцент – пътната безопасност в Шумен

Работна среща за осигуряване на обществения ред, предотвратяване и своевременно разкриване на престъпления и осигуряване на спокойствието на гражданите в партньорство с местната власт се проведе в община Шумен. Срещата бе инициирана от ръководството на ОДМВР -Шумен, съобщават от пресцентъра на полицията.

Директорът на областната дирекция ст. комисар Георги Гендов запозна присъстващите с обстановката на територията община Шумен общини, определи я като динамична, но и с постигнати добри резултати. От гледна точка на сигурността на жителите и обществения ред Община Шумен е спокойно място за живеене, допълни Гендов. Изведен беше акцент за подобряване на пътното движението в градската среда. Обсъдени бяха конкретни действия, свързани с пътната безопасност, надграждането на вече започнати дейности – видеонаблюдението. Набелязани бяха мерки за ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия, освежаване на пътната маркировка и подмяна на улично осветление.

Кметът на община Шумен проф. Христо Христов заяви, че към настоящия момент се проучва възможността за създаване на общинска полиция. Обсъден беше въпросът с видеонаблюдението в общинския център и малките населени места. До края на нашия мандат Шумен ще бъде покрит изцяло, като започваме поетапно поставяне на камери на възлови места, на такива с предпоставки за пътнотранспортни произшествия и на места, на които е възможно нарушаване на обществения ред, допълни проф. Христов. Общинското ръководство изрази удовлетворение от партньорството със служителите на полицията и благодари за бързата им реакция при всяка възникнала ситуация, за която е поискано тяхното съдействие. Обсъдени бяха дейностите по превенция, които ще се проведат през летните месеци с най-малките участници в пътното движение в рамките на Лятна академия в Шумен . Община Шумен заяви подкрепа за осъществяване на различни дейности по линия на ограничаване на телефонните измами. По предложение на заместник-кмета Светослава Хайнова в следваща кампания ще бъдат включени социалните асистенти, които са близо до възрастните и уязвими хора и ще ги запознават с най-новите сценарии, ползвани от телефонните измамници. Директорът на ОДМВР ст. комисар Гендов увери участниците в срещата, че служителите на полицията имат воля за бързи действия и подкрепа както на местната власт, така и на хората за гарантиране на спокойствието и добрия обществен ред.

В работната среща участваха директорът на полицията ст.комисар Георги Гендов, заместник- директорът на полицията комисар Пламен Тодоров, комисар Румен Симеонов, н-к сектор „Охранителна полиция“, гл. инсп. Илиян Николов, началник на районното управление в града, началникът на сектор „Пътна полиция“ гл.инсп. Веселин Георгиев, кметът на община Шумен проф. Христо Христов, заместниците му Светослава Хайнова, Николай Симеонов и Николай Колев, секретарят на община Шумен Христо Павлов, председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова, общински съветници от различни групи в местния парламент.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *