С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

Акт за горене на отпадъци

На нерегламентирано изгаряне на отпадъци в района на ул. Индустриална гр. Шумен, реагираха от РИОСВ в града. Сигналът е постъпил на зелен телефон, на който екоекспертите са реагирали своевременно и са извършили незабавна проверка на място, съобщават от пресцентъра на инспекцията.

В хода на проверката е установена, че нерегламентираните дейности се извършват на работна площадка на местно юридическо лице. Служители на дружеството са изгаряли отпадъци от хартия, текстил и други биоразградими отпадъци /клони от дървета/ в два броя метални варела.

След намесата на експертите от РИОСВ запалените отпадъци са загасени, като на дружеството са дадени предписания да се преустанови и да не се допуска повторно изгаряния на отпадъци на територията му със срок постоянен, а наличните отпадъци, установени по време на проверката, да бъдат предадени на лице, притежаващо документ по чл. 35 от Закона за управление на отпадъците.

РИОСВ-Шумен ще извърши последващ контрол на дадените предписания. Предстои съставяне на АУАН по повод извършените действия от дружеството.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *