Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 155

Ако нямате документ за самоличност

Сектор „Български документи за самоличност“  в ОДМВР – Шумен и звената в районните управления ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на извънредните избори за Народно събрание на 11 юли 2021 г., съобщават от пресцентъра на ОДМВР.

В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 09 юли 2021 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо гражданите лично да подадат искане в ОДМВР-Шумен  и Районните управления в Нови пазар, Велики Преслав и Каолиново. До събота включително работното време е от 08,30 до 17,30 часа. В неделя от 08,30 до 19,30 часа, като заявление може да се подава не повече от 30 минути  преди края на работното време.

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. То може да послужи само пред секционните избирателни комисии и е валидно за изборния ден 11 юли 2021 г.

В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *