Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 813

Академия за инспектори – 2

Първокласници от ОУ”Св. св. Кирил и Методий” в село Царев брод са новите инспектори по коланите. Под вещото ръководство на комисар Йордан Дундаков от ОДМВР – Шумен и с участието на говорителя на ОДМВР Ася Йорданова децата усвоиха нови знания по пътна безопасност свързани с използване на обезопасителни колани. Обещаха да “налагат глоби” на водачите и пътниците в автомобилите, които не поставят колани.

Обучението на най-малките ученици в Царев брод е част от продължаващата и през тази учебна година инициатива „С предпазен колан на задната седалка“. Кампанията започна през учебната 2018/2019 година, а в нея бяха обхванати над 3000 деца от 1 до 4 клас. Целта на инициативата е повишаване на информираността на децата, като придобитото знание да се превърне в безусловен рефлекс за поставяне на предпазен колан.
В понеделник срещите на доброволци с първокласници от шуменските училища започнаха отново и ще продължат до края на ноември.

Инициативата се осъществява със съдействието на “Херти” АД, “Алкомет” АД, “Телепол”, “Рока България”, “Теси”, “Примекс”, “Unicredit Bulbank”, “Лифтком”, “Фикосота”, “The Bakers”, “БулМаг”, “Бони”, Шуменски университет, БЧК, ОДМВР Шумен, РУО – Шумен, ШУМ.БГ, в. “Шуменска заря”, Радио Шумен, Дарик радио, shmoko.bg.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *