С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,799

Автомобилен гигант стъпва в Шумен

Алкомет се подготвя за новото производство.

10-годишен договор са сключили „Алкомет“ АД с водеща автомобилостроителна немска компания. Това заяви на пресконференция днес председателят на УС на дружеството Фикрет Индже. Този договор ще даде възможност в шуменското дружество да произвежда детайли за ходовата част на автомобила и за акумулатори на електромобили.

В момента се подготвя строителството на сградния фонд за бъдещите халета, голяма част от оборудването вече е закупено, каза Индже. Ще произвеждаме изключително деликатни материали, което е важен момент за нас, на практика минаваме в по-висша лига, коментира не без гордост Фикрет Индже. Той очаква през октомври на световното изложение да представят тази нова продукция на дружеството.

С новото производство Фикрет Индже смята, че “Алкомет” минава в по-висша лига.

Производството на първите части за автомобили ще започне през  летния сезон, а през 2022 г. ще започне масовото производство. Дотогава ще се премине през  определени технологични етапи, свързани с производството, подчерта Фикрет Индже. Той коментира, че немската фирма е пожелала да работи с „Алкомет“ заради модерното оборудване, с което разполага. То ще позволи да се изработват специализирани части за батериите, опорни детайли  за купето, специални части за укрепване на еърбега и др.

В новото производство ще бъдат заети 50 специалисти, квалифицирани кадри, които ще работят на специализирани машини под компютърен контрол, уточни Фикрет Индже.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *