Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 806

Аварията оттатък Камчия

Аварията по главния водопровод е локализирана и може да се окачестви като сериозна и тежка авария, това съобщи за Шмоко.бг инж. Галин Ганчев, който е на място заедно с главния инженер на ВиК – Шумен инж. Тодор Стоев.

“Положението е трагично откъм сериозността. Мястото е в землището на село Хан Крум, стига се до него през моста над река Камчия в посока Аула на Хан Омуртаг. Намира се от другата страна на реката, на десния бряг след километър и половина срещу течението в една лавандулова нива. Дебитът е голям, ок. 200 литра в секунда, която определя аварията от тежка категория.” – коментира инж. Ганчев.

Екипи на ВиК вече са пристигнали на място, спрели са крановете и източват системата, за да може да се “осуши” малко и на разсъмване да започне работа. Условията вече са зимни, на място е паднал сняг, на този етап не може да се дадат никакви прогнози за това кога ще бъде отстранена аварията и пусната водата. Това ще може да се коментира едва след като бъде “разкрита” аварията.

Последната снимка показва диаграма с преднапорното налягане по водопровода във времето. Рязкото падане на т. н. “преднапор” е сигналът, че има сериозна авария. Това като технически любопитна подробност – как разбират, преди да видят, че има пробив.


Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *