Одобрявате ли действията на служебното правителство?

or

гласували: 83

Абитуриентски багри

Финална изложба за довиждане подредиха в училищния двор учениците на преподавателите Деница Спасова и Димитър Н. Димитров от завършващия 12 Б клас на СУ “Сава Доброплодни”. Художественото соаре беше озвучено от музикалните поздрави на абитуриентите Девора и Жулиян от 12 музикален клас.

Традиционната за завършващите таланти експозиция беше представена по нетрадиционен начин – в художествена галерия беше превърнат дворът на училището. “За всички нас – и за учителите и за учениците последната година беше истинско предизвикателство, особено работата в часовете по изобразително изкуство заради спецификата на нашия предмет. Наблегнахме повече на теория и това, на фона на трудностите беше добрата страна за тези, които ще искат да продължат с изобразително изкуство.” – коментира учителката по изобразително изкуство Деница Спасова.

12 Б минава за един от “най-дивите” класове в Савата, признават учителите им, като в определението “дивите” влагат изцяло любов и симпатии, но не и укор. “Художниците” си били такива още от 6-и клас. “Те са много палав, много емоционален клас. Цялото училище говореше за тях през всичките години и днес ахнаха, като че ли не очакваха да видят такива неща, създадени от тях.” – допълва Деница Спасова.

Това е класът, който е направил и двата стенописа в двора на училището, а през последните години на съвместното им творчество и обучение са подредили вече 6-7 изложби. В експозицията бяха показани и колажи от два пленера в Равда. Младите художници са използвали различни техники – живопис, графика, иконопис.

Голямата част от абитуриените от 12 Б са се ориентирали за бъдещата си професионална реализация в сферата на дизайна. И през тази учебна година СУ “Сава Доброплодни” ще приеме след седми клас 26 ученици в профил “Изобразително изкуство/английски език”. Приемът се извършва с оценките по български език и литература, математика и и изпита за проверка на способностите по изобразително изкуство.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *