От кого сваляте доверието?Премиера(<-) или Президента(->)?

or

гласували: 239

Viva academia

С тържествена церемония днес бе даден старт на новата учебна година в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Заслужили студенти издигнаха националния флаг, знамето на ЕС и знамето на Университета, а архиерейският наместник отец Димитър отслужи тържествен водосвет за здраве, благоденствие и просперитет на висшето училище.

Гости на церемонията бяха зам.-кметът по образование и култура Найден Косев, председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев, областният управител проф. Стефан Желев, председателят на комисията по образование към ОбС Валентина Тодорова, представители на националната студентска организация.

Приветствие към студенти и преподаватели поднесе ректорът на Университета проф. Георги Колев. Той очерта  55-годишната история на учебното заведение.  „ Вече 55 години ние се събираме тук, за да си пожелаем успешно начало на учебна година. 1200 първокурсници ще учат тук, разпределени в 48 специалности и повече от 1000 магистри в повече от 75 специалности. Благодаря ви, че избрахте нашия университет. 370 преподаватели, по-голямата част от които са доценти и професори, ще се грижат за вашето обучение“, каза проф. Колев. Той подчерта, че университетът има 55 акредитирани докторски програми и пожела на студентите да бъдат отговорни.  Той отправи поздрав и към преподавателския колектив и пожела да дадат качествено образование на своите студенти. На абсолвенти проф. Колев пожела успешно приключване на обучението и всеки да избере магистърска програма, която  му допада сред 100-те акредитирани програми.

Елица Станачкова приветства първокурсниците и им пожела в дългия път да ги води стремежът и желанието за успех.

Първокурсниците положиха академична клетва, докоснаха жезъла и първото знаме на Шуменския университет, с което се приобщиха към академичната общност.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *