Ще гласувате ли на евроизборите през май?

or

гласували: 276

Masterchef Петрова

 

В ролята на готвач, мияч и сервитьор на храна за социално уязвими граждани и деца влезе за един ден кметът на Смядово Иванка Петрова. Заедно със заместника си Иван Кюркчиев кметицата се включи в приготвянето на близо 600 порции за Домашния социален патронаж, а през ръцете им минаха над 100 килограма лук. Не минало и без сълзи, призна пред Шмоко.бг Иванка Петрова.

Работният ден на смядовската кметица в кухнята започнал в 6 сутринта. “Участвах и гледах как се приготвя всичко – от приготвянето на продуктите, миенето, готвенето, миенето на посудата и накрая сервирането, дори и опитах, вкусно е. Да, бих дала от тази храна и на моите близки, не е като две филийки с лютеница.” – коментира Иванка Петрова. Лукът както за всяка домакиня в кухнята си бил предизвикателство и не минало без сълзи. В графата лук кметицата си отбелязва нерешен проблем – намерили за патронажа машинка за картофи, но нямат за белене на лук. Търсят. Убедила се кметицата, че са прави момичетата от кухнята, че ножовете са тъпи, че шофьорите са малко. “Ще направим разбор, видяхме слабите места, имаме предложения, ще се съберем с колектива на патронажа и ще обсъдим.” – обобщава работния си ден на второто работно място Петрова.

За възрастните социално уязвими потребители с участието на мастършеф Петрова били наготвени свинско готвено и супа “Бристол”, а за децата в детската градина, две кюфтета, салата домати, картофена салата и кисело мляко.

“В началото на годината предприехме една инициатива с която да обходим и работим във всички заведения за социални грижи,училища и детски градини и да се сблъскаме със всички проблеми които имат работещите там. Вярвайте ми това е много полезно , сам да видиш и разбереш нещата които ги вълнуват вашите работници. Искам да благодаря на момичетата от Домашен социален патронаж Смядово които ежедневно приготвят храна на около 600 човека за труда който полагат това да случи бързо и качествено. Вие днес бяхте чудесни . Някои от нещата с които се сблъскахме днес ще се съберем и решим заедно . Така ще си бъдем полезни взаимно .” – написа в профила си в една от социалните мрежи Иванка Петрова.

Пред репортер на сайта Иванка Петрова обясни, че влизането е замислено преди няколко месеца като част от мерки за справяне с проблеми в различни сфери, където има оплакване от работещите., Когато хората идват на работа, те трябва да се чувстват добре, а не да се прибират у дома нервни и с проблеми заради нерешени или лоши условия на труд, коментира Иванка Петрова.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *