Шумен, 30.05.2015
Хороскоп за деня Прогноза за времето в Шумен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Знаете ли без Google кой е Иван Попчев?
15 %
85 %

Кирка за Тато

С ръждива кирка, забита в лицето, осъмнал в събота сутринта образът на Тодор Живков, изографисан върху капака на шуменска "Мазда - 626". Това е второто посегателство върху колата на 31-годишния мебелист Диян Тодоров, откакто украси возилото си с портрета на бившия Първи.


Според собственика, гаврата с кирката е станала в петък срещу събота след полунощ на паркинга пред блока му на ул. "Дедеагач" 8. Диян нито чул, нито видял, бил събуден от полицаите, а те били извикани от съседи, които, разбудени от трясъците, видели трима да бягат със сива кола. От капака стърчала ръждива кирка, която пробила акумулатора и затова не се включила алармата. С камък са строшени стъклата, разбити са фарове и стопове.

 

Диян подозира, че някой му е отмъстил, защото не се съгласил да иде с маздата на протестите в София. Не казва обаче за кой от двата лагера са го канили - про или анти правителството. Диян иначе е член на БСП.

 


 

Тази пролет пак на същото място колата с портрета на Тодор Живков беше помляна с камъни и напръскана със спрей. Върху образа на Тато бяха нарисували фашистка свастика. Наложи се щетите по едната страна на купето да се прикрият с българския трикольор, а портретът беше ремонтиран с аерограф от автора му, художника татуист Румен Десев.

 

Диян още не се е отказал да продаде изрисуваната мазда или поне капака с протрета на Тато. Художествената украса беше изрисувана през ноември миналата година. За цялото возило той иска не по-малко от 2000 лева, а наддаването за капака можело да тръгне от 300 лева нагоре. Обмисля и вариант да го продаде така, както си е със забитата кирка.

2013-07-01Коментари

  01:00ч. 02.07.2013

Диян сигурно пак е завлякъл някой, дано следващия път него да не го набият.

Шмоко Африкански  21:55ч. 01.07.2013

Да, бе, пострадалите от тоталитаризма, като сте толкова пострадали и "немалко", сигурно всеки ден ходите да носите венци и цветя пред паметника в Градската градина. Хайде, холан! Аман от репресирани.

Шмоко от зоокъта  20:37ч. 01.07.2013

Гнусен е не,който е сторил това, а този, който демонстративно дразни немалкото пострадали от тоталитаризма.

Миксера  20:21ч. 01.07.2013

Браво, браво!!!! Само така - кирки за малоумните комунистически копелета!!!

kiro  18:18ч. 01.07.2013

Hvanete go toya i mu zavrete kirkata v zadnika,maika mu i debil.....selyandur gnusen....

12

Потребител:

Вашият коментар:
Заря над Шумен

Танцьори от ансамблите "Шумен" и "Мадара", от "Звънче", "Веселяче" и "Лудоселци", както и шуменските мажоретки превърнаха в спектакъл концерта на Дует "Ритон" по хореография на Красимир Савов. Денят на Шумен приключи с градиозна заря, заснета с дрон от оператора Борис Колев.   още...

  Коментари 11