Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Нощта на персеидите

1408В нощта, в която цял свят се готвеше да наблюдава “Сълзите на Свети Лаврентий”, моя роднина се почуства недобре. Същия ден тя беше посетила личния си лекар.

Направили й нужните рутинни изследвания, съответно кардиограма, консулт с кардиолог и бяха й добавили нов препарат в терапията.

Дотук добре, но мама Краса към 20,22 часа, когато се върнах от работа, не се чувстваше добре. Измерих й кръвното налягане – високо! Пулсът – ускорен! Беше приела вечерната доза медикаменти към 19,30 часа, но картината не се е променила. Обадих се на личната й лекарка, тя ме прехвърли на кардиолога, а той ме посъветва да набера 112. Така и направих.

112! Женски глас. Изслуша ме и ме прехвърли на лекар. Лекарката ме изслуша и пусна линейка към адреса. Екипът пристигна светкавично.

После? После ясно. Пациентката в линейката. На буркан до болницата. Венозен път. Кардиограма. Кръв за изследвания. Скенер. Консулт със специалист. Хоспитализиране.

Днес мама Краса се чувства превъзходно. Тази сутрин бях при нея. Усмихваше се във втора стая и чакаше капелното да свърши.

Искам да бъда правилно разбран – възхитен съм от работата на дежурните медици, сестри, лаборанти, санитарки и водачи на МПС със специален режим на движение, които бяха на смяна в нощта на 12 срещу 13 август.
Благодаря ви, уважаеми специалисти!

Ако някой ме попита “Защо така анонимно благодариш?”, ще му отговоря следното:
Не зная поименно всички фрагменти от метеоритния поток от онази вечер, а зная само че са частици от кометата Суифт Тътъл. Не мога да изброя поименно всички дежурни от въпросната вечер, но знам, че те са ШУМЕНСКИ ЛЕКАРИ!

Още веднъж: БЛАГОДАРЯ ВИ!

Коментари

  • Обърквация август 14, 2015 в 4:07 pm

    Нощта на пеерасите чета първо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *