Имате ли доверие на общинския съвет в Шумен?
Да

or

Не
гласували: 330

Шумен се ската

Шумен се ската за погребението на 11-годишния Присиян Иванов.  Ох-, ах- и ухкащите по форуми и във фейсбук шуменци останаха пред компютрите си, а зверски убитото дете беше изпратено единствено от тези, които са го обичали приживе – семейството и 7-8 приятелчета.


Не повече от 40 души дойдоха днес на гробищния парк, за да пуснат шепа пръст в гроба на Присиян и да оставят цвете. Сред тях беше и директорката на училището Валентина Тодорова, която вчера пусна черна жалейка на фасадата на школото. Въпреки надъхванията и обещанията за присъствие и подкрепа за опечаленото семейство, след белия ковчег се наредиха неколцина от най-близките приятели на Приси, роднините му и пияният му баща. Активистите от групата „Цвете за Присиян“ във Фейсбук предпочетоха през това време да идат при кмета да му искат разрешение за протест. Е, влязоха и те в новинарския обмен. На гробищата ги нямаше. 

 


В малкия параклис в гробищния парк отец Красимир от храма „Свети Три Светители“ отслужи опело за момчето, което така и не стана петокласник. В църквичката на няколко пъти влиза и излиза, залитайки, бащата Иван, който вчера пристигна от Перник, уж за подкрепа. Мъжът бе толкова пиян, може и от мъка да е било, че през цялото време негов приятел го държеше плътно през кръста, за да не падне. На няколко пъти родителят прекъсваше поклонението с неразбираеми викове и приятелите му го усмиряваха.


След поклонението катафалката пое по алеите към един от централните парцели, където са погребани бабата и прабатата на Присиян по майчина линия. Преди да бъде положен в стария гроб, майката Стефка Владимирова постави в краката на момчето си ученическата му раница с любими неща – книжката „Карлсон“, който живее на покрива“, която последно чели заедно през лятото, пижама, тениска, къси панталони и безценните му футболни бутонки. 


Това е… Пазете се деца, много се пазете, предупреди майката Стефка приятелчетата на Приси, които се подредиха да се сбогуват с него и да й изкажат съболезнованията си. Дано само не го пуснат онзи, защото не искам да стана и аз убиец, каза накрая безутешната майка, благодари на всички за подкрепата и помощта и остана да раздава храна за Бог да прости. Разходите по погребението бяха поети от общината, а междувременно кметът Красимир Костов обяви четвъртък, 8 септември за траурен ден, в който веселбите се отменят, а всички общински и държавни знамена се спускат наполовина.

 2011-09-07

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • didka септември 10, 2011 в 12:52 pm

  Това е стилът на Шмоко Крумов, той също е шизофреник като убиецът Кобрата

 • Plamena септември 9, 2011 в 2:01 pm

  Нямате ли малко съобразителност?Как може да сложите снимка на дете в ковчег на вашият сайт и да коментирате че бащата бил пиян:(Естествено че ще е пиян,но не от алкохол,а от мъка по загубеното си дете.Вие не сте журналисти.вие сте едно жалки същества:(

 • az септември 8, 2011 в 1:49 pm

  kak moje da se gavrite s li4nata tragediq na horata i da publikuvate snimki na martvoto dete? Tova e cinizam i lipsa na 4ove4nost ot va6a strana. Ne ste ni6to pove4e ot seirdjii!

 • didi септември 8, 2011 в 9:52 am

  shumen ne se e skatal….prosto ima umni grajdani ne kato vas jurnalistite da hodite da snimate pogrebenie i da go otrazqvate v internet.tova pokazva kakvi profesionalisti ste….na pogrebenie hodqt samo nai blizkite hora a ne vsi4ki subrani ot ulicata….vie ste IDIOTI…