Имате ли доверие на общинския съвет в Шумен?
Да

or

Не
гласували: 330

Кирка за Тато

С ръждива кирка, забита в лицето, осъмнал в събота сутринта образът на Тодор Живков, изографисан върху капака на шуменска „Мазда – 626“. Това е второто посегателство върху колата на 31-годишния мебелист Диян Тодоров, откакто украси возилото си с портрета на бившия Първи.


Според собственика, гаврата с кирката е станала в петък срещу събота след полунощ на паркинга пред блока му на ул. „Дедеагач“ 8. Диян нито чул, нито видял, бил събуден от полицаите, а те били извикани от съседи, които, разбудени от трясъците, видели трима да бягат със сива кола. От капака стърчала ръждива кирка, която пробила акумулатора и затова не се включила алармата. С камък са строшени стъклата, разбити са фарове и стопове.

 

Диян подозира, че някой му е отмъстил, защото не се съгласил да иде с маздата на протестите в София. Не казва обаче за кой от двата лагера са го канили – про или анти правителството. Диян иначе е член на БСП.

 


 

Тази пролет пак на същото място колата с портрета на Тодор Живков беше помляна с камъни и напръскана със спрей. Върху образа на Тато бяха нарисували фашистка свастика. Наложи се щетите по едната страна на купето да се прикрият с българския трикольор, а портретът беше ремонтиран с аерограф от автора му, художника татуист Румен Десев.

 

Диян още не се е отказал да продаде изрисуваната мазда или поне капака с протрета на Тато. Художествената украса беше изрисувана през ноември миналата година. За цялото возило той иска не по-малко от 2000 лева, а наддаването за капака можело да тръгне от 300 лева нагоре. Обмисля и вариант да го продаде така, както си е със забитата кирка.

2013-07-01

Коментари

 • Анонимен юли 2, 2013 в 1:00 am

  Диян сигурно пак е завлякъл някой, дано следващия път него да не го набият.

 • Шмоко Африкански юли 1, 2013 в 9:55 pm

  Да, бе, пострадалите от тоталитаризма, като сте толкова пострадали и "немалко", сигурно всеки ден ходите да носите венци и цветя пред паметника в Градската градина. Хайде, холан! Аман от репресирани.

 • Шмоко от зоокъта юли 1, 2013 в 8:37 pm

  Гнусен е не,който е сторил това, а този, който демонстративно дразни немалкото пострадали от тоталитаризма.

 • Миксера юли 1, 2013 в 8:21 pm

  Браво, браво!!!! Само така – кирки за малоумните комунистически копелета!!!

 • kiro юли 1, 2013 в 6:18 pm

  Hvanete go toya i mu zavrete kirkata v zadnika,maika mu i debil…..selyandur gnusen….

 • Анонимен юли 1, 2013 в 5:22 pm

  Тия които се борят за демокрация са сторили това.